+7-495-723-0119

(Сербский/Српски) Јабука раздора

  已發表 31 08, 2012 作者 CEO

  Ученике белгијског колеџа Sint-Pieter и школе Sint/Jozef обавезали су да имају код себе на часовима Ај-Пад. То ће веома погодити родитељски џеп, пошто минимална цена уређаја износи 400 евра.

  У време глобалне економске кризе за многе Белгијанце то је недопустива раскош. Управо зато неки од њих су се већ обратили министру образовања, али никаква реакција није уследила.

  Експерт за компјутерску безбедност, генерални директор агенције за маркетиншко извиђање Duemarx Јелена Рогачева сматра да је захтев школа неоправдан.

  Како се може обавезати да се има нешто, макар чак тако непотребан гаџет као што је Ај-Пад. Сматрам да је то лична ствар сваког човека, а школама и колеџима пре него што истичу такве захтеве не би сметало да се позабаве о безбедности ученика, научивши их да правилно користе такав дивајс. Пошто он носи у себи доста опасности. Уколико имате Ај-Пад, ваш живот, живот ваше деце и ближњих је под присмотром. Сва ваша дејства, места где се налазите, кретања, контакти, постају практично обште доступни. Испада да се од самог детињства дешава масовно прикупљање информација о вама, које даље могу да се примењују у личним циљевима, често не баш благородним.

  Компјутеризација је наравно савремена тенденција, али она може да буде узрок конфликата и психолошке напетости, развија тему психолог, академик РАЕН Сергеј Кључников.

  За неке школе важно је да осете своју елитарност, осим тога оне мгоу да буду повезане са појединимкомпанијама. Такви процеси се дешавају свуда, и ако у школи уче деца родитеља са различитим приходима, то може да изазове велики социјални проблем. Једна деца имају могућност да купе такав компјутер, друга немају, може да се појави завист, конфликти. Ако су школе социјално нејединствене, то може да доведе до великог раслојавања људи и других проблема.

  Нова школска година у Белгији почиње већ 3. септембра и замислити да ће да се свих 710 ученика колеџа Sint-Pieter и школе Sint/Jozef појави са Ај-Падовима врло је проблематично. Епл прети да оправда свој назив и да постане јабука раздора у јеку економске кризе која и без њега ствара људима проблеме.

  Марина Волкова

  http://serbian.ruvr.ru/2012_08_28/Jabuka-razdora/

  No tags added.